Pàgina 1 de 1

aixo es fer trampa?

Publicat: 03 des. 2011, 18:57
Autor: txemapenta
partida en directe, no butinet.
Dos jugadors acorden , avans de comensar a jugar, que quan un dels dos pregunti al acabar un dat (o sigui quan es pot xarrar) com va el resultat, al dat seguent es canvia el tipo de descart, de positiu a negatiu.
Aixi, aconsegueixen fer "la picha un lio" als dos contraris (realment grans jugadors).
No quebranta cap norma, segons el meu punt de vista.
pero ¿ES LEGAL?

Publicat: 04 des. 2011, 00:10
Autor: droig
Crec que sí, seria legal.

El que no és legal seria dir o fer senyals per marcar triomfs, pals bons, etc. A més, aquests fossin durant el dat...i no una cosa pactada d'abans.

Una vegada em deien uns que canviaven un estil de joc...posem pel cas que un dat juguen tradicional i l'altre juguen moderna.

Destrempa bastant...nosaltres com que no savíem com anava ens vam queixar (ens va semblar que no era normal aquella manera de jugar), perquè a vegades feien triomfs, contrades o botifarres estranyes... i a vegades jugaven com nosaltres.

No ho vam aclarir...però amb el temps penso que no havíem d'haver-nos enfadat, creure el que ens explicaven i pensar que no eren pas trampes perquè allò estava pactat abans i no cada vegada que veien les cartes.

salut,
droig

Publicat: 12 des. 2011, 20:17
Autor: pozi
Jo no crec que sigui trampa. Que jo sàpiga no s'ha de per què dir en cap moment si es dóna senya o es marxa del que no es vol, ni si es juga de forma tradicional o moderna. No deixen ser suposicions que un fa quan veu jugar al rival però, evidentment, el rival té tot el dret de canviar les seves estratègies sense fer-nos-ho saber.

No ho havia sentit mai, però em sembla interessant. Això sí cal està molt concentrat i practicar molt amb tots els possibles sistemes. A mi em costaria donar senyal, segurament m'obidaria de fer-ho i acbaria essent caòtic.

Publicat: 29 juny 2012, 17:13
Autor: alp2500
la legalitat i la integritat no van juntes moltes vegades, la veritat que no hi ha cap norma que digui que això no es pugui fer, però bé jo us explicaré una experiencia meva de tot plegat, anavem a jugar a Alt Camp ( la Selva) i per el viatge que era llarg varem estar parlant amb el meu company i varen acordar que si els contraris feien botifarra sortir de carta falça , dons be darrera partida i et trobes en el meu cas amb vuit cartes de un pal ells fan botifarra i a mi només en mancava la manilla d'aquell pal, dons be jo sortu apretant el meu company mata de manilla i clar no m'hi torna, varem perdre la partida , veieu que a vegades no cal fer coses rares si haguessis jugat normalment haguessin guanyat, questions de gustos es clar.

Publicat: 29 juny 2012, 19:48
Autor: DeepButi
Ostres ... has ressucitat! :P :P

Això et passa per no seguir les teves pròpies normes. Si en botifarra heu quedat que surts de pal fals, has de sortir de pal fals, en tinguis 8 o 10! :twisted: :twisted:

Re: aixo es fer trampa?

Publicat: 26 jul. 2012, 12:49
Autor: Angeles
txemapenta ha escrit:partida en directe, no butinet.
Dos jugadors acorden , avans de comensar a jugar, que quan un dels dos pregunti al acabar un dat (o sigui quan es pot xarrar) com va el resultat, al dat seguent es canvia el tipo de descart, de positiu a negatiu.
Aixi, aconsegueixen fer "la picha un lio" als dos contraris (realment grans jugadors).
No quebranta cap norma, segons el meu punt de vista.
pero ¿ES LEGAL?


No crec que sigui trampa ni molt menys. "rebuscat" una mica, però coneixent a Txemapenta res estrany :lol:

(serà per això que m'agrada tant jugar amb tu i tant poc jugar contra tu?) :wink:

Publicat: 26 jul. 2012, 14:15
Autor: Carles
Per mi si que es trampa ..... tot el que sigui donar-se informació extra DURANT la partida, ni que sigui entre mans, és trampa!