Partida

Tàctiques simples de la Botifarra (per exemple sortida de 12)
corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Partida

EntradaAutor: corpetit » 12 oct. 2014, 13:45

A veure si belluga algú per aquí. El company canta directe bastos, partida obligada, virtual, a 101 i anem guanyant 64 a 61.

Jo que sóc Sud, disposo de les següents cartes:

    Cavall, sota i 4 d'oros;
    Manilla, as, rei, 8 i 4 de copes;
    As i 7 d'espases;
    As i 8 de trumfo basto;
Oest enceta la partida de cavall de copa, nosaltres posem l'as, Est el 3 i el company Nord el 6.

A continuació, quina acció emprendríeu? I per què?
    1.- Arrastrar d'as de trumfo.

    2.- Arrastrar de 8 de trumfo.

    3.- Encarar-se de manilla de copa.

    4.- Una altra jugada.

Quin ordre de prioritats donaríeu? Per exemple: tal com pinta, 1, 2, 3 i 4; o bé 4, 2, 1 i 3; etc.

Si és que algú contesta, és clar. Salut.

bitiful
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 04 març 2007, 15:54

EntradaAutor: bitiful » 12 oct. 2014, 17:47

Bones!

Prioritats, primera opció 3, a continuació 1, 2 i 4. Optaria per encarar-me de manilla copa, encara que sigui una màxima arrastrar quan hi ha manilla abarrotada, doncs el fet de que sigui obligada i Est posa el 3, vol dir que Oest ja no ha sortit de semifallo té el 2 segur, i tenint en compte que el company posa el 6, només pot tenir el 7, i jo tenint 5 copes, es força probable que el company canti directe tenint el semifallo a la copa, si és el cas a veure de que es descarta el company perquè llavors em donarà pistes per jo salvar l’as d’espasa, ja que el tinc bastant en perill de perdre’l.

També un altre raonament que va lligat a l’anterior es que tenint dos d’as al triomf, si arrastro d’as ja practicament no entraré pensant que el company ja no té copes i si ho faig de 8 li tancaré l’arrastre i potser que no fagi net al triomf, perquè pot ser que algú dels contraris en tingui tres. Si tingués jo tres triomfs, no voldria aventurar a la copa i llavors arrastraría (he de pensar que fent directe li he de fer manilla de triomf al company).

I un últim raonament també molt important que lliga amb els altres dos anteriors, el fet de que l’espasa la tinc condicionada i a l’oro poc tinc a defensar i sortida dolenta, perquè no hi tinc entrada de primeres. Cas contrari a aquest raonament seria si fos el cas que tingués una altra manilla ja sigui a oro o espasa, llavors arrastraría sense pensar-hi gens d’as perquè tindria una altra entrada per continuar a les copes després.

Però el principal motiu és que el company em dona el 6 i sobretot que Est dona el 3 i per tant Oest que surt de cavall té el 2 segur i la temptació en aquest cas de continuar amb manilla copa crec que pesa més que el risc de que Est tingui semifallo amb el 3 i el company tingui el 7, mala sort llavors, però s’ha de provar, és dels pocs casos que no arrastraría tenint en compte tot el joc que tinc.

Per finalitzar, també cal tenir en compte el marcador, si tinguessim el marcador nosaltres a 90 i escaig llavors segurament optaría per arrastrar d’as a l’entrar, per anar a assegurar més, ja que llavors el company pot fer triomf de salvar els mobles i no delega per provocar una possible contrada, i jo opti per anar a assegurar més els punts perque ens faltaría poc per arribar a 101. Però ara tal com està el marcador he de pensar que fa un triomf sòlid, per això també crec en l’elecció de continuar amb manilla de copa ja que és un risc que es pot fer tal i com he comentat tot.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 13 oct. 2014, 01:43

Bones bitiful,

Encantat de llegir-te. Estic d'acord amb el 95% del que dius. A més, molt ben exposat, jo no ho hauria fet millor.

Molt bona la deducció del 2. D'això en diuen la significativitat del 2 en les obligades.

Arribes a la mateixa conclusió que jo en referència al fet que, tret de la copa, no tenim entrada de primeres i el company en serveix una de força senyalada.

Però deixes anar una altra conclusió, que crec que no l'explotes prou. Jo diria que en podem treure una mica més de suc.

Deixaré passar un temps, a veure si algú més s'anima. Fins ara.

bitiful
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 04 març 2007, 15:54

EntradaAutor: bitiful » 13 oct. 2014, 12:43

Bones de nou,

Un fet que no vaig comentar, es que tenint el rei de copa, també em motiva encara més per continuar amb la manilla de copa, ja que segons el que passi amb la segona base, veuré tot més clar com està, sabré el que té el meu company, si té aquest 7 o no, Est quina carta em tira o té semifallo i també quina tira Oest, aquest segur el 2. El sistema obligat m’indica molta deducció de possibles cartes que puguin tenir els jugadors, cosa que no passa al sistema lliure, en que l’astúcia, l’engany i voler fer veure una cosa per una altra té molt a veure.

El fet de tenir el rei copa, si va malament, és a dir, en el pitjor dels casos, que Est té semifallo de 3 i Nord té aquest 7, llavors encara a jo em queda el rei com a protecció del pal si entra més endavant Oest. En canvi en el millors dels casos que segons el que tirin Est i Nord, no en té més, i Oest, podré inclús continuar amb el rei i donar un altre descart al company que pot ser molt bo per al desenvolupament de la partida, o un altre cas també bastant bo, es que Est falli el meu rei i Nord refalli, segons del que falli Est també podré veure algo d’informació de com anirà a continuació el triomf.

Si fos el cas que no tingués el rei de copa, llavors hauria de mirar em que surt Oest, que posa Est i que posa el company, perque pot canviar tot en funció del que tiren. Llavors la continuïtat amb manilla potser em faria canviar, ja que si no tinc el rei quina carta la substituiria a aquesta.... però bé és un altre tema.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Es pot provar...

EntradaAutor: corpetit » 14 oct. 2014, 14:28

Bones,

Ha quedat força clar bitiful, ho has exposat de manera excel·lent, encara que, com ja he comentat, en el teu primer escrit fas incís i per dos cops, en una circumstància que després, en la conclusió passes per alt o hi passes de puntetes:

"(he de pensar que fent directe li he de fer manilla de triomf al company)".

"Però ara tal com està el marcador he de pensar que fa un triomf sòlid..."

Això lligat a tot el que ens has explicat que no tenim entrada de primeres, que el company serveix el 6 de copa, la significativitat del 2 etc; de tot això, com deia, en podem extreure una altra conclusió que pot fer decantar la balança i la partida, a l'hora de prendre una decisió. Com dius tu, sortirà bé o malament, però s'ha de provar o, més ben dit, es pot provar.

Salut.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 15 oct. 2014, 13:45

Bones,

Ens podem plantejar una sèrie de preguntes. La primera seria: amb as i 8 de trumfo i el company cantant directe i no de marcador, quines possibilitats hi ha que, sortint de 8, salti la manilla?

Bé, jo, en principi, faria la manilla al company. Penso que hi ha altes possibilitats que així sigui. Però si no fos el cas, penso que, almenys, hauria de tindre les figures i una pila de trumfo. Amb això vull dir que, sortint de 8, molt possiblement aixecaríem la manilla, ja sigui dels contraris o del mateix company.

Si la té el company, perfecte, aquest ens tornarà a arrastrar immediatament i nosaltres tornarem a entrar. Si la tenen els contraris, nosaltres guardarem aquesta entrada, guanyarem una entrada, podríem dir inesperada i, ni que el company falli a la copa, quan entri fallant, tornaria a arrastrar i plegaríem nosaltres amb l'as. O és que algú pot pensar que el company farà directe sense la manilla i l'as i, a més, sense les quaranta?

Una altra pregunta a fer-se seria: Què considereu millor, encarar-se de manilla de copa sense haver sortit ni un sol trumfo, o fer-ho havent-ne sortit 7, 8 o fins i tot 9?
No sé què en pensareu vosaltres però jo, sens dubte, considero que és millor aquesta segona opció.

Personalment, i més si tenim algun pal barrotat, si el company canta directe i portem dos trumfos d'as, jo m'encaro quasi sempre d'as.
Per què ho faig?

Principalment per ajudar al company, per aclarir-li el pal de trumfo, però també perquè li faig la manilla i vull donar continuïtat a l'arrastro, és a dir, no el vull tancar, vull que, si pot, faci net de trumfo, cosa que sortint de la petita, això de ben segur no passarà, si no és que canti amb un tou de trumfos i estiguin molt ben posades.

He comentat doncs que, en principi, un que és optimista de mena, li faig la manilla al company. Per tant, si una de les raons per encarar-nos d'as és perquè li fem o li volem fer la manilla, per què no sortim de 8 per tal que si la té, la posi i ens repeteixi?
D'aquesta manera, si en fos el cas, tornaríem a entrar i podríem encarar-nos amb més seguretat la copa. No creieu?

Una altra de les raons per sortir d'as de cara és perquè el company faci net de trumfo i nosaltres li puguem senyalar el nostre millor pal per tal que ens el toqui però si, tal com hem vist, probablement no en té més i, per tant, no hi podrà anar, quin sentit té fer-ho?

Ja sé que pot semblar una jugada un pèl egoista però, si mirem el conjunt de les nostres cartes i el que ha servit el company a la copa, podem observar que no tenim altra possible entrada de primeres i, potser quan entrem més endavant, ja serà massa tard. Així doncs, per què no provem de guanyar una altra entrada? Per què no provem l'arrastro de petita? Tan malament creieu que pot sortir?

Fins ara.

bitiful
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 04 març 2007, 15:54

EntradaAutor: bitiful » 16 oct. 2014, 16:29

Bones,

El company fa directe, però no ens garantitza que tingui la manilla, segurament per estadística si nosaltres tenim l'as hi ha més possibilitats que ell tingui la manilla. Però ben bé es pot donar el cas que fagi directe de 6 o 7 triomfs inclús de sota i un semifallo, o fins i tot distribuït en 6 2 2 2 i a més que als altres pals no hi tingui res, això vol dir que si delega quasi segur no té basa, i el possible contro ja es pot activar, i com a conseqüència tant si arrastres de 8 o d'as ja pots donar l'as de basto practicament per perdut i a més no entraràs segurament més a la copa. I recordem el marcador ja està més de la meitat, cosa que si delega i li contren potser que ja es dispari, sempre i quan tingui Nord el joc que he comentat.

Tant si el marcador el tenim igualat o a favor es per fer triomf si suposem tenir-ne 6 o 7 de sota i semi o similar distribució, cas al contrari si hi ha un marcador molt advers i com he comentat encara que no tinguem gran cosa als altres pals, ens veurem obligats a delegar i a veure si Sud ha agafat bo per fer butifarra o almenys un triomf més fort que Nord.

Després si sortir d'as o de 8, que fem, doncs el 8 tampoc no és una carta baixa i no vec de mal ull sortir-ne, ara si fos un 2, 3, 4, 5 o 6 sortiria d'as segur, però a partir del 7 o 8, considero unes cartes mitjanes que ja aixequen figures. Però tornant al principi per estadística és més probable que tingui la manilla el company havent fet directe, llavors optaria per arrastrar d'as. Ja vaig dir que era partidari d'optar per encarar-me de manilla copa i les de continuïtat sempre tenint en compte el que tiren els demés si es que tinc opció i no em falla Est. Llavors ja no em pregunto si sortir de 8 o d'as.

No cal dir que en cops l'encerteràs i d'altres et sortirà malament, si surts d'as i el perds també li pots fer un gran favor al company perque li aclariràs el triomf. I si surts de 8 i té la manilla el tancaràs, hi ha varies possibilitats. Però tot ho fa com a clonclusió que es té als altres pals, si m'interessa encarar-me de manilla com a aquest cas o m'interessa arrastrar ja per si en un altre pal hi tinc una altra manilla, etc.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 17 oct. 2014, 03:09

Hola,

Per la informació que tinc, jo faria, per ordre de prioritat 2, 3, 1 i 4.

Hi ha moltes possibilitats que el company tingui la manilla de trumfo. Pensa que a nosaltres ens manquen 10 trumfos; el company ha cantat amb un mínim de 5; per tant, els contraris com a màxim en portaran els mateixos: 5. Per pura estadística ja hi hauria més d'un 50% que el company portés la manilla i si, com molt bé dius, jo porto l'as, penso que aquesta estadística encara augmenta més.
Si no la té, possiblement tingui figures, i hi haurà moltes possibilitats que salti sortint de 8. I podré entrar amb l'as.
Si, com dius, el company té 7 trumfos, sumats als dos nostres, només en queden 3 a repartir entre 2 jugadors.
Si el company canta amb 6 o 7 de sota, l'as el tenim mort quasi sempre perquè els contraris tindran totes les figures i la manilla.
A més, en aquest últim cas, si el company ha cantat de por, això significaria que els contraris, a més d'un bon trumfo portarien 2 manilles més i tot un arsenal i si el joc no el porten repartit, amb bon trumfo i manilles, contrarien igualment un directe, cosa que no han fet.
És obvi que si sortim d'as i els adversaris tenen la manilla, tot i ajudar al company, ja el tenim perdut d'antuvi. A més, si volem ajudar al company, penso que l'ajudarem més entrant d'as i encarant la copa, que no pas aclarint-li el pal amb la sortida d'as. Perquè llavors ja no entrarem més, i no el podrem ajudar en res.

Personalment, amb dos d'as i fent el company directe, 19 de cada 20 cops m'encararé d'as però aquí, en aquesta situació, havent donat el 6 de copa, el que farem és tancar-nos a nosaltres mateixos, ja que hi ha moltes possibilitats que el company no ens pugui tornar el nostre pal, tot i que sigui capaç de treure tot el trumfo. La raó principal és que no tenim una altra entrada clara, ens quedarem tancats quan potser hi havia maneres d'evitar-ho. Llavors, al meu entendre, ens queden dues opcions:

1.- (Jugada 3). Encarar-nos la copa per donar algun descart al company. No la veig mala jugada.
N'han sortit 4, en portem 4 més i Oest encara guarda el 2. En resten només 3 a dintre. En aquest cas, és molt possible que Oest hagi sortit de pal llarg, atès que té el 2. En principi, pocs descarts donarem al company Nord.

2.- (Jugada 2). Intentar guanyar una altra entrada, arrastrant de 8.
Penso el mateix, tenint as i carta petita, optaria probablement per encarar-me la copa però, amb as i carta mitjana tirant a alta, penso que es pot provar. Altra cosa és que surti bé, però de números en tenim força.
Cal pensar que, si aconseguim treure tot el trumfo a Oest, podrem concedir-li un mínim de 3 descarts al company Nord.
En canvi, si ens encarem de copa, possiblement l'obligarem aviat a refallar, encara que Oest porti un sol trumfo, i Nord no podrà fer net d'un segon pal.
Com a benefici menor, si el company té la manilla de trumfo, a més de fer el joc, aixecarem l'un cap a l'altre, cosa que sortint d'as només aixecarem per un cantó.

Repeteixo que considero quasi igual d'acceptable utilitzar tant la jugada 2 com la 3 però, en aquest cas, no utilitzaria la 1 perquè penso que, en comptes d'ajudar al company, el que farem serà cavar-nos la nostra pròpia tomba perquè, si no és que tingui el 7 de copa (cosa poc probable), serà difícil que ens doni entrada. I en comptes d'obrir portes i donar-li facilitats, el que farem serà tancar-les. Salut.

bitiful
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 04 març 2007, 15:54

EntradaAutor: bitiful » 17 oct. 2014, 14:43

Bones corpetit,

Hi ha moltes combinacions que es poden donar al trumfo, però tornem als inicis, el més probable és que hagi fet directe mínim de cinc de manilla i segurament semi a la copa però no és segur. Una altra raó per encarar-me de manilla copa, i llavors ja trec la problemàtica de si ha fet directe amb 5 de manilla o 6 o 7 trumfos sense manilla, i de pas tindré molts números per salvar l’as de trumfo. Si a la que m’encaro de manilla copa i resulta que passa i a més li dono un descart al company seria el millor dels casos, llavors continuaré amb el rei, segurament Est també de terceres ja fallarà, i el company refallarà, ja ha marxat un trumfo al contrari, tot això suposant que Oest en té 4 a la copa.

I aquí al que anava, que farà el company, segur que arrastrarà, si té la manilla ho farà d’aquesta, jo sud donaré el 8, tornarà arrastrar Nord i jo faré base d’as, amb això em dóna una altra oportunitat, perquè segurament hi ha més possibilitats que el trumfo ja estigui acabat als contraris, i n’hi quedarà dos a Nord, sempre hi quan els contraris tinguin per exemple dos trumfos Oest i tres Est. I practicament l’únic cas de perdre l’as trumfo es que Est tingui la manilla, tingui almenys dos trumfos, el que ha fallat i aquest i a sobre Oest hagi aixecat més alt del 8 la que ha servit Nord.

Llavors si suposant que la manilla la té Nord i fent el comentat li puc donar un altre descart, a Nord, Est ja no té trumfo (pensant que en té tres), i encara que es fagi base de sota Oest deixarà pasar Nord si no hi ha una carregada d’Est, i inclús la sota ja pot ser fora i a Sud encara li queda el 4. Ara si Est té 4 trumfos i Oest 1, també li servirá per fer net perquè tornarà a fallar Est, però menys probable que agafi un contrari fent directe en 4 trumfos.

De tot això, si s’opta en l’opció de sortir Sud quan entra a la primera base i arrastra de 8 i company té manilla, m’hi torna i jo entro amb as, potser no haurà fet net al trumfo, perquè Est en pot tenir tres i després continuo amb manilla copa. Al final potser donarà el mateix resultat, però ens donarà una seguretat més gran de salvar l’as de basto i ja no hi haurà la por de si ha fet el company amb la manilla o 6 trumfos o més de sota per exemple. I a lo millor inclús si no té la manilla i Est falli, igual aquest només en té una i és la manilla i ja li cau (llavors discusió al canto, perdo la manilla copa i Est només té la manilla de trumfo per fallar) ja dic hi ha moltíssimes possibilitats. Amb això vaig a que Est si té tres trumfos hi haurà més números de fer net.

Una reflexió, tenim quasi sempre la dinàmica de si entra el company del trumfador, d’arrastrar i més si ha fet directe, però no sempre és la millor opció com crec és aquest cas. Perquè si tenim dos d’as a un altre pal que no sigui trumfo, si es que no és as rei, eh que no el tocarem mai aquest pal? I a sobre també hi ha la coincidècia en aquest cas, que a espasa passa això a Sud. Doncs aquí tenint aquesta oportunitat d’encarar-nos de manilla copa tal hi com vaig explicar per primera vegada, el fet de que Est té el 3, Nord dóna el 6 i Oest té el 2 segur, i Sud encara té el rei per protecció, perquè no fer-ho així…

D’aquí bé moltes vegades en aquest joc es si l’encerto, l’endevino, i la discusió al final de la partida, si haguessis fet allò o això, el factor sort sempre hi es present.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 19 oct. 2014, 05:23

Bones bitiful,

Fas moltes reflexions casuístiques i força encertades, i en moltes d'elles poses la manilla de trumfo a Nord. Però si Nord té aquesta manilla (com ja he dit, més del 50% dels casos), per a mi, no hi ha color que sempre serà millor arrastrar de 8 de trumfo que encarar-nos la copa. Per tant, penso que no caldria comentar aquests casos perquè jo sempre estaré més segur d'encarar la manilla de copa amb 7 o 8 trumfos fora que no pas amb cap. Corregeix-me si no ho veus així?

Si ens encarem havent arrastrat, els descarts que donarem seran molt més nets i segurs que si ho fem sense haver tret cap trumfo. Podrem donar-li 3 o, fins i tot, 4 descarts. Amb tot el trumfo a dintre això és impossible.

Si ens encarem sense haver arrastrat:
1.- Si Oest ha sortit de pal llarg, Est fins i tot ens pot fallar la manilla de copa i no donar ni el primer descart.
2.- Est ens pot fallar el rei de copa i només haver donat un sol descart, quasi sempre insuficient.
3.- El tercer no serà mai un descart si no és que Est no tingui cap trumfo de peu.
4.- Si Est falla el rei de copa i Nord refalla, Nord haurà tingut un sol descart. Nord, ni que arrastri, tregui tots els trumfos i nosaltres entrem d'as, la quarta copa de la qual hem de sortir no serà ferma i, com molt bé dius, Est pot carregar una carta important, de manera que tampoc seria cap descart pel company Nord.
5.- Nord no tindrà por en carregar en el primer descart però en el segon, encara que el rei sigui ferm, s'ho plantejarà per por que fallin al seu darrere. En canvi, si s'hagués arrastrat i Oest no donés trumfo o servís carta marcada, Nord no tindria aquest problema.
6.- Hem de pensar que Nord ja té, suposadament, un semi a la copa, per tant, és d'esperar que amb un descart no en tindrà prou; com a mínim en necessitarà un parell si vol netejar un altre pal. I amb tot el trumfo a dintre, això és molt difícil.

És a dir, sense arrastrar, sembla obvi que en la majoria de casos el descart serà molt més dèbil.

En tot cas, podríem discutir els casos en què Nord no tingui la manilla de trumfo. Fins ara.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 03 nov. 2014, 10:05

Bon dia,
3 i 2.
Si quan Sud juga la Manilla de copa Nord té una anada hi haurà 7 copes jugades i Sud en té tres per jugar. Entre Est i Oest en tenen dos. Hauriem de suposar que el 10 el té Oest que és sortidor. Vist això em faré el Rei de copa i poden passar tres coses:

1-Est falla i Nord refalla
2-Est serveix i Oest serveix
3-Est serveix i Oest falla

Només en el cas 2 tocarà jugar a Sud que arrastrarà de 8, mai d'As en aquesta jugada en concret.

Si quan Sud juga la Manilla de copa Nord serveix el 7 i ha fet base després sí, arrastrar de 8.

La raó per la qual jugaria així és que és prioritari sempre donar primer anades.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

EntradaAutor: corpetit » 07 nov. 2014, 03:23

Hola,

Si quan Sud juga la Manilla de copa Nord té una anada hi haurà 7 copes jugades i Sud en té tres per jugar. Entre Est i Oest en tenen dos.

Fritz, el problema és que no sabem si Est pot fallar, o no.
Menys encara podem saber com estan repartides aquestes copes.
Guardant Oest encara el 2 segur, el normal és que hagi sortit de pal llarg o es vegi obligat per les circumstàncies (no pot arrastrar de cara al que canta, guardi manilles o asos mal defensats, o no tingui res, entre d'altres). Si Oest ha sortit a pal llarg de 5, Est també fallarà, i Nord no tindrà cap descart. Si Oest ha sortit a pal llarg de 4, Nord només disposarà d'una anada (si no és que Est no tingui trumfo).

Encarant-te la copa, només en el cas que Est serveixi copa, i per dos cops, podràs donar dos descarts seguits al company Nord, amb la possibilitat afegida de perdre el rei a mans d'Oest.

Si quan Sud juga la Manilla de copa Nord serveix el 7 i ha fet base després sí, arrastrar de 8.

Si Nord té el 7 de copa i li traiem amb la manilla, un cop trets els trumfos, Nord no ens hi podrà anar perquè no en tindrà més.
No li donarem cap anada i, si no ens fallen la manilla i la perdem, llavors haurem d'arrastrar de 8.
La pregunta és: no seria més fàcil fer-ho abans per tal d'assegurar millor les anades?
Ens la juguem que Nord no guardi la manilla. Jo no crec que sigui jugar-se-la massa però si surt aquesta manilla i la treuen els altres, l'entrada de l'as de trumfo i les possibilitats de donar anades al company (encara que potser tardanes) les conservarem igualment.

Jo penso, potser m'equivoco, que si al company Nord li fem semi a la copa, un sol descart de poc li servirà. I si resulta que no té semi a la copa, doncs és obvi que no hi haurà descart per molt que Sud s'encari de manilla de copa.
Intentaré explicar-me. Si el company Nord ha cantat amb un semi a la copa, la probabilitat que tingui un altre semifallo és baixíssima. Així doncs, jo penso que hem d'intentar donar-li més d'una anada (i tenim cartes per fer-ho), una de sola no li servirà de gaire perquè, ni que el seu tercer coll sigui de tan sols dues cartes, no farà pas net. Els contraris, així que puguin, si tenen la manilla, ho carregaran tot.
Considero que hem de buscar la possibilitat de donar-li un mínim de dos descarts i, si pot ser, més, i no tan sols un. Tenim un pal potent per donar descarts però, sense cap trumfo a terra, això es fa molt difícil.

He mirat per sobre les estadístiques que ens dóna el Butinet, i podem trobar els següents casos de distribució de cartes de Nord:

6 4 1 1 790.352.640 1,1344%
5 5 1 1 541.956.096 0,7779%
7 3 1 1 301.086.720 0,4322%
8 2 1 1 56.453.760 0,0810%
9 1 1 1 1.520.640 0,0022%

És a dir, Nord té menys d'un 2.5% de possibilitats de tindre dos semifallos.

5 4 2 1 7.451.896.320 10,6962%
6 3 2 1 3.863.946.240 5,5462%
7 2 2 1 496.793.088 0,7131%

En canvi, té quasi un 17% de possibilitats que el seu segon pal més curt sigui de dues cartes.

Ja no compto els casos en què Nord pugui tindre un pal de 3 cartes (en realitat només és un, 5-3-3-1, 8% més). No compto els casos en què Sud li pugui donar 3 descarts a Nord. Si arrastrem són factibles aquests 3 descarts, si no ho fem, és quasi impossible.

La raó per la qual jugaria així és que és prioritari sempre donar primer anades.

L'adverbi "sempre", no és que m'entusiasmi gaire en aquest joc. tots sabem que quasi "sempre" hi ha excepcions.
Anades sense arrastrar en donarem poques, si de cas, anada. I, com hem vist, en pocs casos ens serà útil una sola anada.
Si ens decidim per arrastrar de 8, ens podem trobar que si el company no té la manilla de basto, entrem tard i les anades ja no serveixin de res. És clar que sí, però pel que he comentat abans, penso que cal córrer el risc de cercar la manilla al company abans d'encarar-nos de manilla de copa i concedir-li una sola anada al company que representa un 2.4% de possibilitats que aquesta anada sigui completament eficaç.

Això sí fritz, estic totalment d'acord amb tu que, en aquesta ocasió, en cas d'arrastrar, seria de les poques que no ho faria d'as, sinó de 8.
Per cert, encara no ha apostat ningú per la primera opció: arrastrar d'as. Que estrany, jo conec algú que ni que s'hi trobés mil cops, arrastraria i arrastrarà sempre d'as. Je, je. Salut.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 28 nov. 2014, 16:53

Fritz, el problema és que no sabem si Est pot fallar, o no.


El problema quedarà resolt quan Sud jugui la Manilla. Si Est falla serà una putada però no m'atreveixo a dir que seria mal jugat ja que encara tindria el Rei ferm.

Anem a fer unes consideracions:

- Arrastrar no és garantia que entri Nord i pugui tornar a arrastrar.

- Arrastrar, que Nord tingui la Manilla, torni a arrastrar i que Sud quedi a dins amb l'As de trumfo no es garantia de que Est no tingui més trumfo i per tant haurà d'arriscar igualment la Manilla de copa.

- La sortida de Cavall de Oest indica ( a menys que sigui un pèssim jugador) que a part del 2 (aquest segur) té la Sota i per tant facilita molt el situar les cartes del pal.

- Oblides (o no en fas menció) el fet de que la copa servirà a Sud per arrastrar buscant el fallo refallo de Est i Nord quedant Sud amb dos trumfos d'As a veure venir.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 30 nov. 2014, 09:12

Bones,

I a tot això, com va anar la partida? Explica explica...

:)

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: Partida

EntradaAutor: corpetit » 05 gen. 2015, 23:48

La partida va anar de la manera següent:

1.- Cavall de copa, as, 3 i 6;
2.- As de basto, sota, 3 i 2;
3.- 8 de basto, 7 de copa, manilla de basto i 4;
4.- 7 de basto, rei, 4 d'oro i 3 d'oro;
5.- 8 d'espasa, as, manilla i 3;
6.- Rei d'espasa, 4, 6 i 7;
7.- 7 d'oro, as, manilla i sota;
8.- Rei d'oro, cavall, 5 i 2;
9.- 2 de copa, manilla, 6 d'oro i 5 de basto;
10.- Cavall de basto, 5 de copa, 4 de copa i 2 d'espasa;
11.- Cavall d'espasa, sota de copa, 8 de copa i 5 d'espasa;
12.- 6 de basto, 8 d'oro, rei de copa i sota d'espasa;


La parella Nord - Sud fem 37 punts. Així doncs, guanyem un magnífic punt.
Les cartes estaven posades Així:

_________________________Nord
____________________As i 2 d'oro
____________________6 de copa
____________________Cavall, 4 i 3 d'espasa
____________________Manilla, cavall, 7, 6, 5, i 3 de basto
______Oest___________________________________ Est
Manilla, rei i 8 d'oro______________________7, 6, 5 i 3 d'oro
Cavall, sota, 5 i 2 de copa_________________7 i 3 de copa
8 i 6 d'espasa____________________________Manilla, rei, sota, 5 i 2 d'espasa
Rei, 4 i 2 de basto_______________________Sota de basto
_________________________Sud
_____________________Cavall, sota i 4 d'oros
_____________________Manilla, as, rei, 8 i 4 de copes
_____________________As i 7 d'espases
_____________________As i 8 de trumfo basto

Ara feu càbales de com podia haver anat en cas d'haver emprat les altres sortides. Bon any.


Torna a “Normes del joc i tàctiques de primer nivell.”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 35 visitants

cron