Dites populars

Dites popularsLlistat de dites populars i frases fetes referents al món de la Botifarra que potser ens ajudaran a aprendre una mica més com jugar a aquest joc.

Tres cops del mateix pal dolent

Traducció literal del Castellà: Tres veces de un palo, malo.
Tenint en compte que cada pal té 12 cartes, és molt difícil que cada jugador en tingui 3 de cada. Llavors, en tirar la tercera carta d'aquell pal, és quasi segur que algú falli o pugui descartar-se.

La botifarra la va inventar un mut (i el seu company era sord)

Aquesta dita diu clarament que en el Joc de la Botifarra no es pot parlar de cap de les maneres. Malgrat això i jugant entre amics, pot permetre's una certa flexibilitat i sempre que es faci amb moderació dona una mica d'ambient al joc.

Sortida de cavall, sortida d'animal

La sortida de cavall és una sortida poc recomanable, ja que si sortim de cavall, el jugador de la nostra dreta pot tirar el rei, el nostre company l'as, i l'altre dels contraris la manilla, amb el que s'ha fet una jugada de 15 punts per a l'equip contrari. (Únicament s'acceptaria aquesta sortida si nosaltres tenim l'As i així volem que salti la manilla per a salvar la nostra carta)

De manilla no sortiràs si no tens rei o as

Si tenim la Manilla, i no tenim ni Rei ni As, no la tirarem mai de cara, ja que si tirem la manilla de cara, és evident que si els companys contraris tenen l'As o el Rei, no els tiraran, a no ser, que només tinguin aquesta carta. L'excepció la faríem quan tenim moltes cartes d'aquell pal, i li tirem la manilla al company per a que no s'abarroti cap punt i indicar-li que en tenim moltes d'aquell pal.

La sortida del company no es nega mai. La manilla al company no es nega mai

Sempre que el company surti d'un pal, li hem de tornar. Ja que és ell qui està marcant el joc. A més a més si tenim la manilla del pal amb que ha sortit sempre li tirarem, ja que se suposa que ell surt d'aquell pal per tal que caigui la manilla i poder salvar l'As.

Triomf passat, triomf contrat

Si un jugador passa el triomf, és molt fàcil que la parella contrària contri, ja que, d'alguna manera els donem una pista de que no anem gaire bé de joc.

Dues manilles i un as, botifarra faràs

Si tenim dues manilles i un as, i la resta de colls una mica bons, és natural cantar botifarra, ja que si el company ens pot ajudar una mica, fàcilment ens en podrem sortir força bé.

Última actualització Wednesday 29th of June 2022 07:43:41 PM - Pàgina generada en 0.0032 segons.